تغذیه

معرفی ۸ خوراک نانی ایرانی

8 غذای سبک و ساده که با نان خورده می‌شوند

غذاهای سنگین و برنجی همیشه انتخاب خوبی نیستند و گاهی هوس یک غذای سبک نونی می‌کنیم که هم خوشمزه باشد، هم سریع آماده شود. همراه مجله زیوا باشید تا ۸ خوراک نانی ایرانی را معرفی کنیم که با نان‌های مختلفی سرو می‌شوند و گزینه‌ای عالی برای یک وعده متنوع و خوشمزه هستند. اگر به دنبال دستور پخت غذا با نان هستید که هم راحت درست شود و هم مقوی و سالم باشد، لیست غذاهای نانی ایرانی زیوامگ را ازدست ندهید.

چرا غذای نونی ایرانی را باید در برنامه غذایی‌تان بگنجانید؟

این ۸ خوراک نانی که در ادامه بررسی می‌کنیم به دلیل ترکیب متناسب مواد غذایی مختلف حاوی انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند و توصیه می‌کنیم پخت آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. اگرچه این غذاهای نانی ممکن است خوراک محلی بعضی از شهرهای ایران باشد، اما تقریبا در منوی هر رستوران و در هر سفره ایرانی آن‌ها را پیدا خواهید کرد. دقت کنید که بعد از مرور طرز تهیه این غذاها، میزان کالری آن‌ها در ازای هر 5 قاشق غذاخوری ذکر شده است.

۱. میرزاقاسمی

میرزاقاسمی یک غذای نونی خوشمزه بدون گوشت است که طرز تهیه آن به این صورت است:

مواد لازم:

  • بادمجان: ۲ عدد متوسط
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را کبابی کرده، پوستشان را می‌گیریم و له می‌کنیم. گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده و با سیر سرخ‌شده، بادمجان و ادویه تفت می‌دهیم. در انتها تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم می‌زنیم تا بپزد.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۳۰ دقیقه

🔥 کالری (۵ قاشق غذا): حدود ۹۰ کیلوکالری

۲. کشک‌بادمجان

کشک‌بادمجان در اکثر شهرهای ایران جزء غذای نونی برای شام به حساب میاید. این غذا، بسیار پرطرفدار است و ممکن است در هر شهری به سبک خاصی طبخ شود اما دستور کلی آن به شرح زیر است:

مواد لازم:

  • بادمجان: ۲ عدد
  • کشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز: ۱ عدد
  • گردو خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک، نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
غذای نونی
برای سوزاندن کالری دریافتی ۲۰ قاشق کشک و بامجان و ۳ کف دست نان سنگک حداقل باید ۱ ساعت با سرعت متوسط بدوید.

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را سرخ‌کرده، با پیاز و سیر سرخ‌شده ترکیب می‌کنیم. کشک و گردو را افزوده و می‌گذاریم جا بیفتد. با نعناع داغ تزیین می‌کنیم.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۴۵ دقیقه

🔥 کالری: حدود ۱۳۰ کیلوکالری

۳. کله‌پاچه

همانطور که می‌دانید، کله‌پاچه از غذاهای اصیل ایرانی به شمار می‌رود و طرفداران بسیار زیادی دارد. این غذای نانی، انرژی کل روز شما را تامین خواهد کرد.

مواد لازم:

  • کله‌پاچه کامل: ۱ دست
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • چوب دارچین، زردچوبه، نمک، فلفل، برگ‌بو: به میزان لازم

طرز تهیه:

کله‌پاچه را تمیز شسته و با پیاز، سیر، ادویه‌ها و آب زیاد روی حرارت کم حدود ۶ ساعت می‌پزیم تا کاملاً نرم شود.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۶ ساعت

🔥 کالری: حدود ۲۰۰ کیلوکالری

۴. حلیم‌بادمجان

حلیم بادمجان یک غذا نونی با بادمجان و گوشت است که طرز پخت آن به این صورت است:

مواد لازم:

  • بادمجان: ۲ عدد
  • برنج: ۱/۲ پیمانه
  • گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
  • عدس: ۱/۴ پیمانه
  • کشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ: به میزان لازم

طرز تهیه:

گوشت را با عدس و برنج پخته، سپس بادمجان سرخ‌شده را افزوده و میکس می‌کنیم. کشک و ادویه‌ها را اضافه کرده و روی حرارت هم می‌زنیم تا غلیظ شود.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۲ ساعت

🔥 کالری: حدود ۱۲۰ کیلوکالری

۵. باقلاقاتق

باقلاقاتق یا باقالاقاتق، از غذاهای معروف شمال کشور است. اگرچه شمالی‌ها این غذا را با برنج سرو می‌کنند، اما می‌توان با نان هم آن را میل کرد. اگر باقلاقاتق به همراه نان سرو شود، غذا نونی با تن ماهی خوشمزه‌ای از آب در خواهد آمد. پس حتما آن را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • باقلا کشاورزی: ۱ پیمانه
  • شوید خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • زردچوبه، نمک، فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

باقلا را با سیر و ادویه تفت‌داده، کمی آب اضافه کرده و اجازه می‌دهیم بپزد. در انتها تخم‌مرغ را اضافه کرده و می‌گذاریم ببندد.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۴۵ دقیقه

🔥 کالری: حدود ۸۰ کیلوکالری

۶. آبگوشت با دیزی

آبگوشت با نان یک ترکیب اصیل و دل‌چسب ایرانی است که مزه‌ ناب غذای ایرانی را زنده می‌کند. نانِ را خورد کرده و در کاسه آبگوشت جا افتاده می‌ریزند و نوش جان می‌کنند و با هر لقمه‌اش خاطره‌ای از دورهمی‌های گرم را تداعی می‌کند!

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
  • نخود و لوبیا: ۱/۲ پیمانه

سیب‌زمینی: ۱ عدد

  • گوجه‌فرنگی: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی، زردچوبه، نمک، فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

حبوبات خیس‌خورده، گوشت، پیاز و ادویه را با آب زیاد روی حرارت کم می‌پزیم. بعد از ۳ ساعت، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و می‌گذاریم جا بیفتد.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۴ ساعت

🔥 کالری (۵ قاشق غذا): حدود ۱۵۰ کیلوکالری

۷. دوپیازه آلو

دوپیازه آلو یک غذای نونی ساده ولی پر از طعم و عطر خاص از شهر شیراز است که با ترکیب سیب‌زمینی، پیاز و ادویه‌های خوش‌طعم پخته می‌شود که دستور آن در ادامه ذکر شده:

مواد لازم:

  • سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
دوپیازه آلو
اگر از بین خوراک‌های نانی ایرانی، یک پیش‌دستی دوپیازه آلو خورده باشید، برای سوزاندن کالری آن باید حداقل ۴۰ دقیقه بدوید.

طرز تهیه:

سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده، پوست گرفته و خرد (رنده) می‌کنیم. پیاز را سرخ کرده، با رب و ادویه تفت داده، سپس سیب‌زمینی را اضافه می‌کنیم.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۳۰ دقیقه

🔥 کالری: حدود ۱۰۰ کیلوکالری

۸. یخنی نخود

یخنی نخود یک غذاهای نونی ایرانی، سنتی و مقوی‌ است که ترکیب نخود، گوشت و ادویه‌ها در آن یه طعم جاافتاده و لذیذ می‌سازد.

  • مواد لازم (برای ۲ نفر):
  • نخود: ۱ پیمانه
  • گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • زردچوبه، نمک، فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

نخود خیس‌خورده و گوشت را با پیاز و ادویه روی حرارت ملایم می‌پزیم تا نرم و جاافتاده شود.

⏳ مدت‌زمان پخت: ۳ ساعت

🔥 کالری: حدود ۱۴۰ کیلوکالری

جمع‌بندی

در این یادداشت ۸ غذای نانی سنتی ایرانی را معرفی کردیم که دستور پخت آن‌ها برای ۲ نفر آماده شده است. پیشنهاد می‌کنیم این خوراک‌های ایرانی را با نان سنگک میل کنید. برای تهیه بعضی از این غذاهای نانی باید از روغن سرخ‌کردنی استفاده کنید و بعضی از آن‌ها مانند کله‌پاچه چربی بسیاری دارند. پس برای مصرف این غذاها به کالری آن‌ها توجه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا